Предстои спешен ремонт на язовир Огоста в Монтанско, съобщи bTV. Целта

...
Предстои спешен ремонт на язовир Огоста в Монтанско, съобщи bTV. Целта
Коментари Харесай

Започва спешен ремонт на язовир Огоста

Предстои спешен ремонт на язовир " Огоста " в Монтанско , заяви bTV. Целта е да се понижи риска от вероятни спешни обстановки.

Компроментирани са облицовките на отводнителния канал и на мокрия откос. Не е довършена е корекцията на река Огоста.

" За мен най-важното е, че би трябвало да се намерят пари да се закупи хидравлично масло, да се подмени маслото на главния изпускател на язовира и на бързо падащия савак. Това масло не е сменявано от 1986 година - от въвеждане в употреба на язовира ", разяснява регионалният шеф на Монтана - Ивайло Антонов . Смяната на маслото подсигурява естествената работа на изпускателя, което сега е под въпрос.
 Министерство на стопанската система се сети, че ремонтът на язовир
Министерство на стопанската система се сети, че ремонтът на язовир " Огоста " би трябвало да стартира март месец

Тъй като изтича разрешението за градеж

Предстои следено изпускане на водата поради ремонтните действия. Спадът в равнището обаче може да докара до проблеми за аквакултурите и до стопански загуби, а там е ситуирано намира едно от най-големите рибни стопанства у нас. " И при положение, че това не се съобрази при самото изпускане на водата, равнището може да спадне с над четири метра по-ниско от плануваното, което ще бъде пагубно за всичката риба в язовир " Огоста ", повочва Никола Илков, чиновник в Рибно стопанство - Монтана.

Изпълнителят на ремонта ще бъде определен с социална поръчка, която би трябвало да бъде оповестена след по-малко от месец.
 Ремонтът на язовир
Ремонтът на язовир " Огоста " започва през май

Това съобщи министърът на стопанската система Богдан Богданов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР